Mražené borůvkové mufiny s jogurtem

0
Borůvkové mufiny

Přísady pro 12 muffinů: (vhodné pro děti)
12 formiček na mufiny o velikosti 5 cm
kůra a šťáva z 1 malého citronu
2 šálky bílého netučného jogurtu
1/4 až 1/2 šálku cukru
500 g borůvek
12 špejlí
pečicí papír

Pečicím papírem vyložte dvanáct formiček na mufiny: V míse dohladka smíchejte citronovou kůru, šťávu, jogurt a cukr. Vmíchejte borůvky. Směs dejte rovnoměrně do 12 mufinových formiček. Zmrazujte 1/2 hodiny nebo do ztuhnutí; doprostřed každé formičky zapíchněte špejlí. Nechte mrazit 2 hodiny. Pro delší uchovávání zabalte do fólie. Před podáváním odstraňte papír 2 formiček; nechte při pokojové teplotě 4 až 6 minut mírně změknout.

V malých borůvkách se skrývají účinnější antioxidanty než v jiném druhu ovoce či zeleniny. Neustále se objevují informace o pozitivním účinku borůvek na zdraví, mozek a dlouhověkost. Pouhá jedna porce borůvek obsahuje tolik antioxidantů jako pět porcí mrkve, jablek, brokolice nebo dýně. 1/2 šálku borůvek poskytuje ochranu proti volným radikálům srovnatelnou s 1733 IU vitamínu E a účinnější než 1200 mg vitamínu C.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře