Borůvková omáčka s pomerančem

0
Borůvky

Místo brusinkové omáčky v konzervě si připravte vlastní ke kuřecímu nebo krůtímu masu.
Přísady pro 3 šálky:
360 g čerstvých nebo mrazených borůvek, opláchnutých a okapaných
1 neoloupaný pomeranč, rozkrájený na osm dílů bez pecek
3/4 šálku cukru

Poloviční porci borůvek a pomeranče rozmixujte na jemné kousky. Dejte do mísy a stejným způsobem připravte druhou polovinu borůvek a pomeranče. Vmíchejte cukr. Před podáváním uchovejte v chladničce nebo mrazničce.

O borůvkách: Borůvky pocházejí ze Severní Ameriky. Obsahem tvořila tato potravina důležitou část jídelníčku amerických indiánů. Borůvky sloužily původně jako konzervační látka. Pro vysokou koncentraci antioxidantů bobule prodlužovaly trvanlivost sušeného masa. První osadníci se od indiánů naučili pojídat borůvky pro jejich léčebné vlastnosti - výtažky z vařených borůvek i celé rostliny se užívaly při průjmu a zmírnění obtíží při porodu.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře