Malinové pusinky

0
Malinové pusinky

Přísady:
500 g malin
2 bílky
120 g cukru

Postup:
Bílky vyšleháme se špetkou solí na pevný sníh. Přidáme 60 g cukru a šleháme dotuha. Troubu rozehřejeme na 150 stupňů. Plech vyložíme papírem na pečení a cukrářským sáčkem na něj nastříkáme různé tvary sněhových pusinek. Ihned je dáme do trouby, a když se začnou zvětšovat, stáhneme teplotu pod 100 stupňů a již jen dosušíme. Pusinky vyndáme ve chvíli, kdy jdou snadno odlepit od papíru. Z poloviny malin a zbytku cukru uvaříme hustou zavařeninu, kterou po částečném zchladnutí potřeme spodní stranu pusinek. Na polovinu pusinek rozdělíme zbylé maliny a přiklopíme druhou polovinou pusinek.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře