Fazolová polévka s uzeným kolenem

0

Přísady:
1 velké uzené koleno
200 g fazolí
1 mrkev
1/2 středně velkého celeru
1 petržel
2 cibule
5 lžic oleje
3 lžíce polohrubé mouky
2 bobkové listy
celý pepř
nové koření
sůl
4 strožky česneku
maggi
zelená petrželka

Postup:
Fazole namočíme přes noc. Uzené koleno omyjeme a vložíme do velkého hrnce s vařicí vodou, případně vaříme v tlakovém hrnci. Koleno uvaříme doměkka, vykostíme a zbavíme kůže. Namočené fazole dáme vařit do vývaru z kolena. Mrkev, petržel a celer oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, přidáme do hrnce k fazolím a společně vaříme. Do polévky dáme vařit také kuličky pepře, nového koření a bobkové listy. Cibuli oloupeme, nasekáme na drobné kostičky a osmahneme ji na rozehřátém oleji. Přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zředíme trochou studené vody. Rozředěnou jíšku vlijeme do polévky, povaříme, polévku osolíme, opepříme a vaříme ještě 20 minut. Do hotové polévky vložíme nakrájené uzené maso a dochutíme polévkovým kořením a prolisovaným česnekem.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře