Z trouby obalovaný květák

0
Obalovaný květák / obrázek: @Martin Kučera

Obalovaný květák se řadí mezi klasická česká jídla, skvěle chutná a je nepostradatelnou součástí jídelníčků mnoha rodin. Lehce stravitelná a zdravá alternativa k řízkům.

Postup: květák rozebereme na jednotlivé růžičky a pokud jsou příliš velké tak se nerozpakujte je rozpůlit. Růžičky květáku propláchněte pod vodou a prosolte.

Syrový květák vyválejte ve směsi z vajec, mouky, soli a trochou vody. Těstíčkem obalte všechny růžičky květáku.

Do igelitového sáčku nasypte strouhanku a postupně do něj vkládejte jednotlivé růžičky květáku a pořádně protřepejte. Strouhanka v sáčku obalí květák pěkně a důkladně ze všech stran.

Vyložte plech papírem a nalijte trochu oleje. Obalený květák na něj vyskládejte a potřete květák i ze shora.

Troubu si předehřejte na 200°C a květáky pečte 20 minut a pak otočte a pečte dalších 20 minut. Do zlatova opečené květáky podávejte s bramborem.

Dobrou chuť!

Mohlo by se vám líbit

Komentáře