Smrt Conrada Roye přes SMS

0
Smrt přes SMS

V roce 2014 šokovala svět zpráva o smrti Conrada Roye, 18letého mladíka, který spáchal sebevraždu. Vyšetřování ukázalo, že ho k tomu donutila přes SMS zprávy jeho přítelkyně, 17letá Michelle Carterová.

Conrad Henri Roy (12. září 1995 - 13. července 2014) byl Američan, který se zabil ve věku 18 let za povzbuzování své přítelkyně přes SMS zprávy. Případ byl předmětem rozsáhlého vyšetřování a postupně vyplulo na povrch velké množství SMS zpráv, e-mailů i telefonních hovorů mezi Royem a mladou dívkou Michelle, která byla jeho průvodkyní na cestě ke smrti.

Případ se stal mediálně známý a vyšetřování probíhalo ve všech myslitelných rovinách, odborníci na duševní zdraví k tomuto tématu měli mnoho faktických poznámek. Případ otevřel mnoho otázek o trestní odpovědnosti, Carterová byla nakonec odsouzena za nedobrovolné zabití, především na základě jejího posledního hovoru, ve kterém Royovi nařídila vrátit se zpět do auta a naplnit ho oxidem uhelnatým z výfuku.

Michelle Carterová se narodila 11. srpna 1996 v Massachussetts a byla odsouzena na 2,5 roku nepodmíněně, ale za dobré chování ji byl trest zkrácen na 15 měsíců s pětiletou zkušební dobou. Michelle byla z vězení v Bristolu propuštěna 23. ledna 2020. Na základě tohoto skutečného příběhu donucené sebevraždy byl v roce 2019 natočen dokumentární film: Miluji tě, nyní zemři.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře