Co řekl Halík o Zemanovi

0
Lež - Halík o Zemanovi

Tomáš Halík je český kněz, teolog, filosof a vysokoškolský pedagog a často se v poslední době vyjadřuje k Milošu Zemanovi a přinášíme jeho výroky, které řekl v mnoha médiích.

"Mám pocit, že Miloš Zeman zesnul, ale okolí mu ho ještě neřeklo." řekl údajně 7.10.2021, citováno 17.10.2021 moderátorem prostoru X. Na citaci zareagoval Tomáš Halík slovy, že to není přesné a navíc vytržené z kontextu. Opakoval tedy původní znění, které znělo: "Jeho okolí se chová tak jako by už zemřel."

Miloš Zeman v jednom ze svých bonmotů se vyjádřil slovy: "Katolický kněz Tomáš Halík pronesl, že by bylo lepší, kdybych nežil." což Tomáš Halík pokritizoval, že to není pravda a že urazil všechny kněze, protože ve skutečnosti řekl "Typický katolický kněz." Moderátor prostoru X upřesnil Halíkův výrok jako: "Slezl hrobníkovi z lopaty a už zase lže." což Tomáš Halík nevyvrátil.

Ironicky se dále Tomáš Halík vyjádřil, že "Miloš Zeman je osvícený panovník a mluví tak krásně a já jsem z něj nadšen." Prostor X, 17.12.2021. Tomáš Halík se vyjádřil, že vzhledem k zdravotnímu stavu prezidenta republiky nezvažuje žalobu jako v minulosti například vnučka novináře Ferdinanda Peroutky, které se za výroky Miloše Zemana omluvilo jménem České republiky ministerstvo financí.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře