Srnčí steak s višněmi

0
Srnčí steak s višněmi

Přísady:
50 g slaniny
2 cibule
1 lžíci pšeničné mouky
250 ml kyselé smetany
sůl
4 plátky srnčího masa s kýty
2 lžíce škvařeného másla
4 plátky bílého chleba
6 bobulek jalovce
200 g podušených vypeckovaných višní
1 lžíce rybízové marmelády
pomeranč

Postup:
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, oloupeme cibule, drobně nakrájíme a přidáme mouku. Osmahneme a zalijeme kyselou smetanou. Uvedeme k varu a asi 10 minut povaříme. Osolíme. Naklepeme z lehka plátky masa, máslo roztavíme, steaky v něm z obou stran opečeme, občas poléváme vypečenou šťávou. Posolíme a udržujeme teplé. plátky bílého chleba opečeme v rozpuštěném másle do zlatova. Položíme je na předehřátou mísu a upravíme na ně steaky. Bobulky jalovce rozdrtíme, maso jimy posypeme, výpek rozvaříme s vodou, vlijeme do omáčky a maso polijeme. Zahřejeme višně s rybízovou marmeládou a rozdělíme na steaky. Nakrájíme na plátky pomeranč a podáváme k masu. Pečeme 4-8 minut.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře