Přísady na 4 porce:
nakrájený kopr z 1 svazku
2 polévkové lžíce dijonské hořčice
šťáva z 1 citronu
2 polévkové lžíce olivového oleje
sůl a pepř
4 filety (celkem asi 0,5 kg) z bělomasé ryby, například z halibuta nebo černé tresky, i s kůží
Trochu kopru, citronu a dijonské hořčice promění každou bělomasou rybu v delikatesu. Podle uvedeného receptu můžete upravit jakoukoli rybu s bílým masem.
Předehřejte troubu na 200 °C. Všechny suroviny (kromě ryby) rozmixujte v kuchyňském robotu dohladka. Rybí filety rozložte na plech kůží dolů a přelijte připravenou omáčkou. Vložte do trouby a pečte asi čtvrt hodiny. Podávejte s květákovým „kuskusem“ či restovaným špenátem s česnekem. Poznámka: Kopr můžete nahradit petrželkou. Pro změnu můžete zkusit i koprový krém nebo bazalkové pesto.
Komentáře