Přísady (4 porce):
Marináda
2 nakrájené stroužky česneku
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného oregana
lístky ze 2 snítek čerstvého tymiánu
1 polévková lžíce citronové šťávy
sůl a pepř
Maso:
12 jehněčích kotlet
1 citron nakrájený na čtvrtky
V misce rozšlehejte všechny ingredience na marinádu.
Vložte kotlety do misky s marinádou a přikryté dejte na hodinu do chladničky.
Připravte si gril a kotlety na něm grilujte jednu až dvě minuty z každé strany.
(Další možností je péct je v troubě, kterou předehřejete na 200 °C, zhruba deset minut nebo déle, podle toho, jak chcete mít maso propečené.)
Podávejte se čtvrtkami citronu a zeleninou a květákovým „kuskusem“ jako přílohou.
Komentáře