Pečená dýně s medem

0
Pečená dýně s medem

Vynikající příloha k lososu nebo krůtímu masu.

Přísady pro dvě porce:
řepkový olej
1 střední dýně, rozpůlená, bez semen
1 lžíce másla
2 lžíce medu
sůl a čerstvě mletý pepř

Předehřejte troubu na 200 °C. Vymažte pekáč řepkovým olejem. Na dno položte poloviny dýně, středem ke dnu, aby karamelizovala. Pečte 45 až 55 minut, nebo až jehla hladce neprojde dýní. Mezitím do rozpuštěného másla přidejte med s trochou soli a pepře. Upečenou dýni vyndejte z trouby a obraťte. Pomažte směsí medu a másla a na 5 minut vložte zpět do trouby. Hotovou dýni nakrájejte na kousky a podávejte.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře