Ovesný koláč s jablky

0
Ovesný koláč s jablky

Přísady pro 8-10 porcí:
8 velkých uvařených jablek, zbavených jádřinců a nakrájených na plátky
1 1/2 šálku ovesných vloček
1/2 šálku hnědého cukru
1/4 šálku nakrájených vlašských ořechů
1 lžička cukru
2 lžíce másla
3 lžíce sojóvého mléka

Na dno menšího pekáče naskládejte plátky jablek. V míse rozmíchejte zbylé ingredience vidličkou nebo míxérem a vmíchejte máslo. Pokapejte sójovým mlékem a zamíchejte. Směs by se měla drolit. Jablka v pekáči překryjte směsí. Na povrch dejte hliníkovou fólií a pečte při 175 °C asi 45 minut. Pak odstraňte fólii a pečte, až začnou jablka na dně bublat. Hotové případně ozdobte čerstvým nebo mraženým jogurtem.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře