Dýňový pudink

0
Dýňový pudink

Přísady:
1/2 šálku cukru
1 lžička skořice
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky mletého zázvoru, není nutné
1/4 lžičky mletého hřebíčku, není nutné
2 velká vejce
450gramová konzerva dýně bez přísad
350 ml odstředěného mléka

Smíchejte cukr, skořici, zázvor a hřebíček v malé míse. Ve velké míse rozmichejte vejce. Vmíchejte dýni a směs cukru s kořením. Postupně přilévejte mléko. Nalijte směs do pekáčku a pečte v troubě předehřáté na 175 °C přibližně 40 minut. Nepečte příliš dlouho, střed by měl být zvlněný. Nechte vychladnout a jezte teplé nebo uložte v chladničce pro pozdější použití.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře