Krokodýl by se neměl hladit, můžete zemřít

0
Některá zvířata se jako domácí mazlíčci prostě nehodí

Žena z Jižní Karolíny si chtěla vyfotit aligátora v jezeře na ostrově Kiawah. Nebyl to její první pokus a tak odvaha sílila a obezřetnost slábla. Omámená pomalým pohybem krokodýla se přibližovala čím dál víc; "při takhle pomalém pohybu mi prostě stačí utéct, když otevře pusu, aby mě sežral" si možná pomyslela. Jenže krokodýl je predátor a pomalý pohyb slouží k ukolébání kořisti. Což se mu v tomto případě povedlo na výbornou.

Cynthia Covert / zdroj: twitter.com

Cynthia Covertová (1962 - 2020) se přiblížila na vzdálenost ruky. V jedné ruce držela fotoaparát a druhou rukou chtěla krokodýla pohladit jako kočičku, když nechcete, aby utekla. V jednu chvíli se aligátor zadíval přímo do jejich očí a zrak se propletl v jeden hypnotizující pohled, který oba svazoval jako konopné lano. Aligátor se vymrštil a chytil ženu za ruku a zatáhl ji do rybníka. Co se dělo potom můžeme jen hádat, ale pitevní zpráva nám říká, že se žena utopila.

Okolí jezera má už podobný incident za sebou. Na místní policejní stanici je tři roky starý záznam, který popisuje vytáhnutí ženy z jezera pomocí lana těsně před tím, než na ni zaútočil krokodýl. V blízkém okolí se najdou další případy. V každém případě je statisticky úmrtnost v souvislosti s krokodýlem řádově menší než když vám na ostrově zaskočí rybí kost v krku. Kdyby mrtvá žena znala například hororovou klasiku Aligator z roku 1980, tak by se ji nic podobného nestalo. Dívejte se na horory, zachraňuje to životy.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře