Na porno se v práci nevyplatí dívat

0
Pracovní nápln

Státní úředník byl obviněn z manipulace s veřejnými zakázkami, byl dlouho sledován a tajně natáčen na kameru. Důkazy se hromadily a jako perlička na pomyslném dortu ho kamera natočila i při sebeuspokojování v kanceláři v pracovní době.

Policie po vyšetřování a zatčení muže informovala příslušný státní úřad, kde vyšetřovaný muž pracoval. Nadřízený se rozhodl ho na základě sledování nevhodných stránek při výkonu zaměstnání propustit. Použil k tomu ovšem nevhodný důkaz i způsob. Soudní spis, který je k dispozici online v archívu nejvyššího soudu pod spisovou značkou 21 Cdo 2250/2018 uvádí, že nadřízený k vyšetřovanému muži přišel po zatčení do vězení a dal mu k podpisu "dobrovolnou" žádost o rozvázání pracovního poměru dohodou. Obžalovaný uvádí, že mu bylo řečeno: „Pokud smlouvu nepodepíšeš, poradím si s tebou jinak.“ Pod tíhou vězeňského mundúru, železných mříží a sebeobviňování muž podepsal.

Později si však uvědomil, že byl pod tlakem a vyhrožování bylo za hranicí zákona a zneužití postavení nadřízeného a podal žalobu. Dokonce údajně zazněla slova, že to se "to dozví jeho přítelkyně". Proti žalobě se úřad odvolal a odvolání bylo zamítnuto.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře