Smrtící selfie rybáře s chycenou rybou v puse

0
Muž se udusil s chycenou rybou na háčku

Nejbizarnější příhody nepřinášejí filmy, ale realita okolo nás. Z neuvěřitelných příběhů co se stávají se pak často stává inspirace pro knihy a filmy. Jednu takovou situaci zažil mladý indický svářeč. V pondělní podvečer lovil mladý rybář v Tamilnádu, což je jeden ze svazových států v jihovýchodní Indii, ryby. Na tom by nebylo nic podivného, ostatně tak činil každý druhý den. Ale tentokrát si Mohan Harikandan chtěl s ulovenou rybou zapózovat pro neobvyklý snímek.

Chvíli dumal jaký postoj zaujmout pro co nejoriginálněji vytvořené selfie a pak ho napadlo si strčit ulovenou rybu na háčku do pusy. I s tím háčkem. Pak patrně chtěl svým mobilem vytvořit "super" fotku, která by se stala hitem na sociálních sítích? Bohužel tak daleko to už nedošlo. Ryba se snažila zbavit háčku prudkými pohyby pomocí svých ploutví a háček se zasekl Harikandanovi v zadní části hltanové úžiny na měkkém patře. Její hlava uvízla mezi hltanem a zadním patrovém oblouku. Mohan se dusil a z nedostatku kyslíku přišel reflex hlubokého nadechnutí a ryba doslova vplula hlouběji do hltanu. Háček však bránil dalšímu postupu a tím uvolněním dýchacích cest. Mladý Harikandan, který pracoval jako svářeč, zemřel o pár minut později. Bylo mu 18 let.

Mohan Harikandan (2002 - 2020). Co se bude psát v úmrtním listu se můžeme jen dohadovat, ale určitě něco ve smyslu: "po krátkém a namáhavém souboji se sladkovodní rybou na háčku v ústech", tam určitě nebude.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře