Smrtící koronavirus

0
Smrtící koronavirs

Původní zprávy z ledna 2020 malovaly ponurý obraz blížící se katastrofy. Lidé umírají a lék není na dohled. Tak vypadal svět na začátku roku a odstartoval největší šílenství v dějinách lidstva. Ekonomika klesla víc než v dobách pádů burz. Zatím to vypadá, že ekonomika se jen napnula jako luk a jede dál, ale co kdyby koronavirus zmutoval a zabíjel by pět lidí z deseti? Co kdyby se šířil rychle jako chřipka a inkubační doba se prodloužila? Co kdyby byl smrtící jako ebola?

Co kdyby koronavirus zmutoval a zabil půlku lidstva?

Viry mutují a objevují se nové, co kdyby koronavirus zmutoval a zabil polovinu lidstva? Co by se stalo? V podstatě by se svět nezastavil, stoupla by poptávka po ochranných potřebách, svět by se odsocializoval a stoupla by spotřeba elektřiny a vody. Byl by dostatek bytů a ve světě by zavládla depresivní nálada. Nikdo by nechodil na zábavy a stát by vyhlásil stanné právo.

Možná by nastalo rabování a stát by musel zasahovat proti porušováním větší silou. Lidé by měli strach a zůstávali doma, docházelo by po půl roce všude jídlo, do práce by lidé chodili jen opatrně, ale život by se ustálil a v tichosti pod respirátory šel dál.

Co kdyby koronavirus dostal úplně každý?

Vzhledem co o něm dnes víme, by se toho moc nestalo. Není tam smrtelný jak se jevil, v podstatě je to druh chřipky. Byla to nová nemoc a tak se lidé báli, báli se opakování španělské chřipky, kdy umřela třetina lidí v některých oblastech. Jenže tohle je odlišná situace, máme desinfekce, myjeme si ruce a dostatek vitamínů.

Nestalo by se nic vážného, ti nemocní by leželi v posteli jako při chřipce, brali by vitamín C a pil by se čaj. Po uzdravení by šli do práce. Svět by se vůbec nezměnil, plynul by jako řeka neustále vpřed.

Koronavirus zmutuje jako ebola

Co kdyby na koronavirus umřelo 90 % lidí? Co by se dělo? Úplný zákaz vycházení a nutnost respirátorů FFP3 pro zdravotníky, nebylo by jich dost a tak lidé nikam nechodí. Pro potraviny se chodí po vlnách. Porušení karantény by bylo bráno jako ohrožení státu a policie by mohla střílet, každý kdo se nakazí zemře do pěti dnů v bolestech a lék prakticky neexistuje. Jediná naděje pro lidstvo je, že nemocní umírají rychle a tak nenakazí tolik lidí.

Bill Gates před pěti lety řekl, že v budoucnosti se nemusíme bát válek nebo počítačových útoků, ale nových biologických virů. A jeho slova se naplnila. Svět už nikdy nebude jako dřív.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře