Vepřové ragú v houbové omáčce s koprem

0
Vepřové ragú v houbové omáčce s koprem

Přísady:
500 g vepřové plece
30 g sádla
1 cibule
200 ml sladké smetany
30 g hladké mouky
250 g čerstvých hub nebo mražených
kopr
citronová šťáva
sůl

Postup:
Vepřové maso nakrájíme na kostky. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova, přidáme maso a ze všech stran jej opečeme. Osolíme, podlijeme hrnkem vody a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme ji, zalijeme smetanou a trochou vody, rozšleháme, přidáme očištěné a nakrájené houby a podusíme. Omáčku osolíme, ochutíme citronovou šťávou, vložíme do ní maso a nadrobno posekaný kopr a ještě krátce podusíme. Podáváme s vařenými těstovinami a nebo rýží.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře