Velikonoční nepečený dort

0
Velikonoční nepečený dort

Přísady:
200 g loupaných mandlí
250 g změklého másla
5 čerstvých žloutků
200 g moučkového cukru
2 kelímky smetany ke šlehání
dřeň z 1 vanilkového prutu
nastrouhaná kůra z 1 citrónu
na špičku nože skořice
300 g piškotů
asi 1 dl pomerančového likéru
1 balíček ztužovače šlehačky
tenké proužky pomerančové kůry
několik trpasličích pomerančů
plátky loupaných mandlí

Postup:
Žloutky, moučkový cukr a máslo smícháme v hladký krém a opatrně do něj zamícháme nastrouhané mandle. Krém ochutíme vanilkovou dření, citrónovou kůrou a skořicí. Dno dortové formy vyložíme průsvitnou fólií, hustě poklademe vrstvou piškotů, zakapeme likérem a potřeme krémem. Postup opakujeme do té doby, než spotřebujeme piškoty. Dort zakryjeme fólií, zatížíme hrncem a uložíme na noc do chladničky. Před podáváním odstraníme fólii, dort vyklopíme na mísu. Ze smetany a ztužovače ušleháme tuhou šlehačku, kterou dort potřeme ze všech stran. Povrch pokapeme alkoholem a pomocí zdobící trubičky pokryjeme povrch dortu šlehačkou. Ozdobíme pomerančovou kůrou, plátky trpasličích pomerančů i celými trpasličími pomeranči, které připomínají velikonoční vejce.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře