Staročeský kuřecí guláš

0

Přísady:
6 lžic oleje
2 cibule
400 g kuřecího masa
60 g másla
2 lžíce rozinek
sůl
pepř
1 menší sklenice švestkového kompotu
trochu jader vlašských ořechů

Postup:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na rozehřátém oleji. Kuřecí maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na kostky a ze všech stran je za stálého míchání opečeme v cibulovém základu. Pak přidáme máslo, rozinky, sůl a pepř, podlijeme hrnkem vody nebo vývaru a směs chvíli podusíme. Nakonec přidáme vypeckované překrájené švestky ze švestkového kompotu, směs promícháme a podle chuti osolíme. Na talíři posypeme nasekanými jádry vlašských ořechů. Podáváme s jemnými houskovými knedlíky.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře