Přísady:
1/2 smetany na šlehání
50 g cukru
5 bílků
250 g práškového cukru
Postup:
Připravíme lístkové máslové těsto a na vále posypaném moukou je rozválíme na obdélník široký asi 20 cm. Rádlem obdélník rozkrájíme na dva a půl centimetru široké proužky. Tyto proužky obtočíme kolem plechových trubiček a dáme na plech. Povrch trubiček potřeme žloutkem a upečeme v horké troubě. Upečené a vychladlé trubičky plníme pomocí stříkačky šlehanou smetanou nebo bílkovým sněhem. Naplněné posypeme práškovým cukrem.
Náplň: Smetanu dobře ušleháme a do ušlehané přimícháme práškový cukr. Ušlehaná smetana musí být hustá, Aby nevytekla z trubiček.
Bílkový sníh: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Přidáme práškový cukr a nad vroucí vodou šleháme do zhoustnutí.
Komentáře