Kynutý závin s čokoládou

0
Kynutý závin s čokoládou

Přísady:
1 balení směsi na buchty
150 g hořké čokolády
1 lžičku instantní kávy
moučkový cukr
máslo

Postup:
Podle návodu na obalu připravíme těsto a necháme je vykynout. Troubu rozpálíme na 160 stupňů. Čokoládu nastrouháme a necháme v chladu, aby se neslepila. Kávu v mikrotenovém sáčku opatrně rozmělníme válečkem na prášek a smícháme se lžičkou moučkového cukru. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny a každou rozválíme na plát silný 3 mm. Posypeme čokoládou, cukrem s kávou a pokapeme máslem. Stočíme do závinu, okraj potřeme lehce vodou a přimáčkneme. Závin položíme spojem dolu na plech s pečícím papírem a necháme ještě vykynout. Před pečením moučník potřeme rozpuštěným máslem. Nakynutý závin pečeme dozlatova a hotový nakrájíme na plátky. Před podáváním pocukrujeme.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře