
Přísady:
100 g žampionů
1 hlávkový salát
1 mrkev
1 lahůdková cibulka
2 lžíce hrozinek
šťáva ze 2 citronů
25 g piniových semínek
mletý koriandr
1 lžíce moučkového cukru
4 lžíce olivového oleje
1 menší svazek natě petržele
sůl
mletý bílý pepř
Postup:
Piniová semínka orestujeme na oleji a dáme je vychladnout na talíř. Mrkev nastrouháme najemno, cibulku a žampiony nakrájíme na tenké plátky. Hlávkový salát opereme a listy osušíme a natrháme na menší kusy. Smícháme je s ostatní zeleninou a semínky. Olej a šťávu z citronů dochutíme solí, koriandrem, cukrem a bílým pepřem, důkladně rozmícháme metličkou a hotový dresink promícháme se salátem. Salát bohatě posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře