Hrášková polévka s mandlemi

0
Hrášková s mandlemi

Přísady:
400 g čerstvého nebo mraženého vyloupaného hrášku
1dl šlehačky
50 g plátků mandlí
sůl
pepř

Postup:
Do kastrolu vlijeme asi 6 dl osolené vody. Když se začne vařit, přidáme hrášek a uvaříme ho doměkka. Poté ke zcela měkkému hrášku přisypeme polovinu mandlí a necháme ještě krátce přejít varem. Několik kuliček hrášku uschováme na ozdobení. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a propasírujeme ji přes jemné síto. Přivedeme znovu k varu, přilijeme 2/3 šlehačky, podle chuti osolíme a opepříme. Polévku rozdělíme do misek nebo do talířů. Těsně před podáváním posypeme hladinu v miskách polévky zbylými mandlemi, celými kuličkami hrášku a pokapeme zbylou šlehačkou.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře