Houbový závin

0
Houbový závin

Přísady:
1 balíček listového těsta
400 g čerstvých hub
4 vejce
150 g anglické slaniny
150 g špenátu listového
5 dl mléka
2 cibule
1-2 žemle
strouhanka
olej
kmín
sůl
hladká mouka
vejce

Postup:
Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo, slaninu nakrájíme na kostičky a obojí opečeme na oleji. Přidáme houby, osolíme, okmínujeme, podusíme asi 15 minut a odstavíme z ohně. Žemle nakrájíme na kostky, zalijeme je mlékem a necháme 15 minut stát. Pak je vymačkáme, přidáme k podušeným houbám, přilijeme rozšlehaná vejce a směs podle potřeby zahustíme strouhankou. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a potřeme houbovou směsí, kterou poklademe překrájenými listy špenátu. Vše zavineme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, pokmínujeme, vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme dozlatova.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře