Čokoládové informace o čokoládě

Víte, že vůně čokolády zvyšuje mozkové vlny theta, která spouští relaxaci?

Víte, že bílá čokoláda vlastně není vůbec čokoláda, protože neobsahuje kakaovou sušinu ani žádnou kakaovou hmotu?

Víte, že na kilo čokolády potřebujete asi 900 kakaových bobů?

víte, že vynálezce čokoládových koláčků prodal nápad firmě Nestlé za celoživotní přísun čokolády?

Víte, že v USA se každou vteřinu sní 50kg čokolády?

Víte, že pravidelné pojídání tmavé čokolády snižuje riziko srdečního onemocnění o jednu třetinu?

Víte, že čokoláda je vysoce nevhodná pro psy? V krajním případě je může i zabít?

Víte, že čokoláda má antibakteriální účinky na ústa a chrání proti zubnímu kazu?

Víte, že smrtelná dávka čokolády pro člověka je asi 10 kilogramů?

Víte, že kočky mohou z pojídání čokolády onemocnět, nebo dokonce i zemřít?

Víte, že Nutella byla vynalezena v průběhu II.světové války, když se italský výrobce snažil prodloužit trvanlivost čokolády přidání oříšků?

Víte, že čokoláda je jediná jedlá substance, která potřebuje k roztátí asi 33°C, těsně pod povrchovou teplotou lidského těla? To je důvod proč čokoláda taje ve vašich ústech.

Víte, že v dobách starých Mayů se čokoláda používala jako měna a byla považována za cennější než zlatý prach?

Víte, že Evropané spotřebují polovinu celosvětové spotřeby čokolády? Pro zajímavost v ČR je spotřeba 5,8kg na osobu a rok a ve švýcarsku 12kg čokolády.

Víte, že čokoládová tyčinka obsahuje v průměru osm částí hmyzu? Norma stanovuje 60 hmyzích částí na 100 gramů jako maximum pro spotřebitele.

Víte, že čokoláda je vlastně druh zeleniny? Čokoláda pochází z kakaových bobů, které rostou na stromě kakaovníku.




Komentáře: Čokoládové informace o čokoládě