Zapečená telecí filátka s lanýži

Zapečená telecí filátka s lanýži

Přísady:
600 g telecí kýty
120 g lanýžů
60 g másla
160 g tvrdého sýra (eidam, gouda)
40 g hladké mouky
1 dl bílého vína
sůl
mletý pepř

Postup:
Připravíme si telecí filátka, lehce je po obou stranách naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a opečeme na másle do zlatová. Zalijeme vínem a stejným množstvím vody a dusíme asi 5 minut. Pak maso vyjmeme a naskládáme do zapékací nádoby. Do omáčky přidáme pepř a tence pokrájené lanýže, chvíli je podusíme a pak omáčku s lanýži přelijeme přes filátka. Nahoru nakrájíme nebo hrubě nastrouháme sýr a zapékací nádobu vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 220 °C, až se sýr rozteče. Podáváme s brambory a salátem nebo se zeleninou.




Komentáře: Zapečená telecí filátka s lanýži