Větrníčky s krémem

Větrníčky s krémem

Přísady:
1 hrnek vody
špetka soli
1/4 kostky tuku
1 hrnek polohrubé mouky
hrubá mouka na posypání plechu
3 vejce
tuk na plech

Krém:
3 hrnky mléka
1 1/2 balíčku vanilkového pudinku
2 žloutky
1 hrnek moučkového cukru
1/3 kostky másla
1 lžíce rumu

Postup:
Vodu, tuk a sůl přivedeme k varu, tenkým praménkem vsypeme mouku za stálého míchání a vaříme (odpalujeme) na mírném ohni, až se těsto nelepí na nádobí asi 4 minuty. Těsto necháme trochu vychladnout za občasného míchání, pak postupně vmícháme vejce. Z hladkého těsta stříkáme sáčkem s vroubkovanou trubičkou větrníčky na vymaštěný a moukou vysypaný plech nebo je vytvarujeme dvěma lžičkami. Těsto hned vložíme do horké trouby na 220 stupňů, asi po 5 minutách příkon tepla zmírníme a větrníčky dopečeme. Horké větrníčky rozkrojíme, aby vyšla pára, po vychladnutí naplníme spodní půlky krémem a větrníčky opět spojíme. Před podáváním je pocukrujeme nebo potáhneme polevou z cukru, vody a lžičky silné černé kávy.

Příprava krému:
V mléce rozmícháme pudinkové prášky a žloutky, za stálého míchání je uvedeme do varu a povaříme minutu. Vychladíme je za občasného zamíchání, pak přidáme cukr, změklé máslo, rum a ušleháme lehký krém.




Komentáře: Větrníčky s krémem