Třešňové pralinky

0
Třešňové pralinky

Přísady:
10 červených kandovaných třešní
200 g oloupaných mletých mandlí
100 g moučkového cukru
5 lžíc sherry
100 g oříškového nugátu
moučkový cukr na válení

Postup:
Kandované třešně jemně posekejte, promíchejte s mletými mandlemi, 3 lžícemi sherry, 2 lžícemi vody a cukrem do lehce roztíratelné hmoty. Ve vodní lázni rozpusťte nugát, ochuťte zbytkem sherry a za občasného promíchání nechte vychladnout, až téměř ztuhne. Nugát prohněťte, na prosátém moučkovém cukru vyválejte placku. Rozprostřete na něj mandlovou hmotu a namočenou kulatou formičkou vykrajujte kolečka. Ozdobte kouskem třešně a nechte v chladnu přes noc ztuhnout.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře