Telecí plátky na žampionech

Telecí plátky na žampionech

Přísady:
600 g telecího masa z kýty (nakrájené na plátky)
200 g čerstvých žampiónů (očištěné, nakrájené na plátky)
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce citrónové šťávy
1-2 lžíce sekané zelené petrželky
4 lžíce oleje
sůl

Postup:
Telecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme, lehce naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a na rozpáleném oleji prudce po obou stranách opečeme. Vyjmeme a uložíme na talíř. Na zbylém oleji po opékání masa osmahneme nakrájené žampiony, přidáme máslo utřené s moukou, zakapeme citrónovou šťávou, dobře promícháme a dle chuti osolíme. Vložíme zpět plátky masa a prohřejeme. Nakonec ozdobíme sekanou petrželkou. Podáváme s rýží nebo vařenými brambory




Komentáře: Telecí plátky na žampionech