Špenátové lívance

Špenátové lívance

Přísady:
150 g zmrazeného špenátu
750 ml mléka
20 g droždí
špetka cukru
300 g hladké mouky
1 vejce
3-4 stroužky česneku
vegeta
mletý kmín
majoránka
sůl
tuk

Postup:
Zmrazený špenát necháme rozmrazit. V několika lžících vlažného mléka rozmícháme droždí se špetkou cukru, lžící mouky a necháme vykynout. Do části vlažného mléka přidáme kvásek, špenát, vejce, prolisovaný česnek, koření a osolíme. Střídavě se zbylou moukou a mlékem umícháme středně husté těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Z vykynutého těsta pečeme na rozehřáté a tukem vymazané pánvi po obou stranách lívance. Podáváme je se zeleninovým salátem.




Komentáře: Špenátové lívance