Rybí filé na rajčatech s oříšky, bazalkou a petrželkou

0
Rybí filé na rajčatech s oříšky

Přísady:
Přísady: 750 g rajčat
3 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
tabasco
1/2 svazku petrželky
1/2 svazku bazalky
3 lžíce kaparů
3 lžíce piniových oříšků
600 g filé z tresky nebo štiky

Postup:
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Rajčata omyjeme, spaříme a oloupeme, ostrým nožem klínovitě vyřízneme stopku a rajčata nakrájíme na silné plátky. Zapékací formu vymažeme 1 lžící oleje a šupinovitě do ní klademe plátky rajčat. Osolíme, opepříme, okořeníme několika kapkami tabaska a pečeme na střední příčce trouby přibližně 10 minut. Bylinky opereme, osušíme a otrháme z nich lístky. Najemno je posekáme, stejně tak kapary a piniové oříšky. Vše promícháme, osolíme a opepříme. Filé omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou, rozkrájíme na porce a poklademe na plátky rajčat. Na rybu rozprostřeme bylinkovou hmotu a pokapeme zbytkem olivového oleje. Pak zapékáme v troubě dalších asi 15 minut.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře