Roštěnka s kyselými okurkami

0
Roštěnka s kyselými okurkami

Přísady:
400 g hovězí roštěnky
sůl
40 g tuku
1 cibule
sladké papriky
mletý pepř
1/4 l kyselé smetany
30 g hladké mouky
10 kyselých okurek

Postup:
Vykostěnou hovězí roštěnku opereme, nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a prudce opečeme po obou stranách na horkém tuku. Maso vyjmeme a do tuku dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zpěnit. Přidáme sladkou papriku, mletý pepř, opečené plátky, osolíme a přikryté pomalu dusíme. Občas podlijeme horkou vodou. Podušené plátky vyjmeme a šťávu zalijeme kyselou smetanou, v které jsme rozmíchali mouku, a necháme povařit. Nakonec přidáme do omáčky na kostičky nakrájené kyselé okurky. Podáváme s knedlíkem nebo s noky.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře