Rohlíčky plné rozinek

Rohlíčky plné rozinek

Přísady:
200 g hladké mouky 80 g moučkového cukru 120 g másla 50 g nastrouhaných ořechů 1-2 žloutky 1/4 lžičky mleté skořice čokoládová poleva

Rozinková hmota:
1 balíček piškotů 100 g másla 50 g vlašských ořechů 50 g kandovaného ovoce 80 g rozinek 3 lžíce rumu citronová šťáva trochu kondenzovaného neslazeného mléka

Postup:
Z prosáté mouky, cukru, másla, nastrouhaných ořechů, žloutků a mleté skořice vypracujeme těsto. Vyválíme v plát a formičkou vykrájíme rohlíčky. Přeneseme je na papír na pečení položený na plechu a zvolna upečeme. Na vychladlé rohlíčky klademe - stříšku- vytvarovanou z rozinkové hmoty a přelijeme čokoládovou polevou.

Příprava rozinkové hmoty:
Rozinky propláchneme, překrájíme, zalijeme rumem a necháme krátce odpočinout. Piškoty nastrouháme nebo rozválíme válečkem, přidáme rozehřáté máslo, rozinky, nastrouhané ořechy, nakrájené kandované ovoce a dochutíme citronovou šťávou. Podle potřeby přidáme mléko a vypracujeme vláčnou hmotu.




Komentáře: Rohlíčky plné rozinek