Restovaná sezonní zelenina

0
Restovaná sezonní zelenina

Příloha, která přijde vhod v kteroukoli roční dobu. Stačí vám zelenina, která je právě na trhu, ten nejlepší olivový olej a čerstvě mletý černý pepř. Několika kapkami zralého balzamikového octa dovedete pokrm k dokonalosti.

Přísady 4–6 porcí:
600 g sezonní zeleniny (např. chřestu, růžičkové kapusty, paprik, cukety, lilku, cibule)
⅓ hrnku olivového oleje
sůl
pepř
⅓ hrnku čerstvých nasekaných bylinek (např. rozmarýnu, oregana, petrželky, tymiánu)
pár kapek zralého balzamikového octa (není nutný)

Předehřejte troubu na 220 °C. Nakrájejte zeleninu na menší kousky a rozprostřete ji na plech pokrytý pečicím papírem. Přelijte olivovým olejem a čistýma rukama vmíchejte do zeleniny tak, aby se na ní vytvořil souvislý film. Osolte, opepřete, případně posypte bylinkami. Každých deset minut promíchejte a pečte 35–40 minut nebo do mírného zezlátnutí. Těsně před podáváním můžete lehce pokapat zralým balzamikovým octem.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře