Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Přísady: Těsto:
210 g hladké mouky
70 g cukru moučka
140 g tuku

Náplň:
300 g rebarbory
100 g cukru

Drobenka:
40 g másla
40 g cukru pískového
80 g polohrubé mouky

Rumový karamel:
100 g cukru pískového
1 dl rumu
1 dl smetany

Postup:
Umícháme těsto, dáme do dortové formy a na několika místech propícháme vidličkou. Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky, smícháme s cukrem a dáme na těsto. Posypeme drobenkou a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C. Mezitím na pánvi na mírném ohni rozpustíme cukr, zalijeme rumem a zjemníme smetanou. Necháme přejít varem. Upečený koláč lžící poléváme rumovým karamelem.




Komentáře: Rebarborový koláč s rumovým karamelem