Pilaf s krevetami a zeleninou

Pilaf s krevetami a zeleninou

Přísady:
300 g loupaných krevet
šťáva z citronu
5 lžic olivového oleje
zeleninový vývar
šťáva z krevet
špetka šafránu
400 g rýže
2 cibule
3 stroužky česneku
1 paprika
1 cuketa
130 g hrášku
50 ml koňaku
cukr
sůl
pepř

Postup:
Krevety zbavené krunýře a bez střívek dáme vařit do osolené vroucí vody. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme 2 lžíce olivového oleje. Vaříme do změknutí krevet, potom je vyjmeme a šťávu doplníme vývarem. Ochutíme špetkou šafránu, přivedeme do varu a přidáme rýži. Rýži uvaříme do měkka. Mezitím připravíme cibulku s česnekem – na zbylém olivovém oleji je osmahneme, podlijeme koňakem, přidáme kousky papriky a cuket, hrášek. Dochutíme špetkou cukru, pepřem a solí. Dusíme. Nakonec promícháme s krevetami a podáváme.




Komentáře: Pilaf s krevetami a zeleninou