Orestovaná zelenina

Orestovaná zelenina

Přísady:
1 lžička řepkového oleje
2 lžičky prolisovaného česneku
1/2 lžičky prolisovaného čerstvého zázvoru
12 chřestových stonků, zbavených tuhých částí a nakrájených na 5 cm kousky
1 střední mrkev, nakrájená na půl centimetrové kousky
150 mg konzerva vodních kaštanů, odkapaných a nakrájených na půl centimetrové kousky
6 šalotek, nakrájených na 1 cm kousky
4 lžičky sojové omáčky
2 lžičky kukuřičného škrobu rozpuštěného ve 2 lžících vody
4 lžíce zeleninového vývaru, nebo vody
2 lžičky sezamových semínek

Postup:
V teflonové pánvi nebo woku rozehřejeme na středním ohni olej. Za stálého míchání restujeme 1 minutu česnek a zázvor, až změknou. Přidáme chřest, mrkev a vodní kaštany, restujeme 2 až 3 minuty, nebo doměkka. Přidáme šalotku a vaříme ještě 1 minutu. Vlijeme sojovou omáčku a jemně mícháme dřevěnou vařečkou, aby se zelenina v omáčce obalila. Přidáme vývar a opět zamícháme. Rozpustíme škrob a zamícháme. Vaříme 2 až 3 minuty, než se začne tekutina vařit a houstnout. Posypeme sezamovým semenem a podáváme.




Komentáře: Orestovaná zelenina