Okoun v rajčatové omáčce

Okoun v rajčatové omáčce

Přísady:
4 filety z okouna
citrón
750 g masitých rajčat
1 větší cibuli
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl
pepř
50 g slaniny
1 rajčatový protlak
1 lžíci sekaných bazalkových listů

Postup:
Filety zakapeme citrónem a dáme na 15 minut uležet. Rajčata ponoříme krátce do vařící vody, zchladíme studenou vodou, oloupeme, vykrojíme stopky, rajčata rozpůlíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky, v tlakovém hrnci osmahneme v oleji, přidáme kostičky rajčat, okořeníme solí a pepřem. Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme rajčata, rajský protlak a bazalku zamícháme a osolíme, filety otřeme, okořeníme a vložíme do omáčky, tlakový hrnec uzavřeme, asi po 1 minutě nastavíme na stupeň 1, v páře vaříme asi 3 minuty, rybu upravíme na předehřátou plochou mísu, rajskou omáčku dochutíme solí a pepřem. Podáváme s brambory, rýží, zeleným salátem.




Komentáře: Okoun v rajčatové omáčce