Nicejský salát

0
Nicejský salát

Přísady pro 6 porcí:
4 pevná zralá rajčata, nakrájená na kostky
1 nakrájená zelená kapie
3 jemně nakrájené naťové cibulky
3 hrnky rukoly nebo směsi různých druhů salátu
3 natvrdo uvařená vejce, nakrájená na kolečka
180 g pečené ryby (mahi-mahi, lososa, černé tresky)
12 osušených sleďových filetů
½ hrnku černých nebo Kalamata oliv
¾ hrnku blanšírovaných zelených fazolek (s okrájenými špičkami)
10 nakrájených listů bazalky 1 malá okurka, nakrájená na kostičky

Zálivka:
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky červeného vinného octa
6 lžiček olivového oleje
sůl a pepř

Salát připravte v salátové míse. V misce smíchejte ingredience na zálivku. Salát přelijte zálivkou, důkladně promíchejte a podávejte. Salát se jmenuje podle francouzského města Nice, kde je vyhlášenou pochoutkou.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře