Mleté maso s rýží a zelím

Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci

Přísady:
600 g hrubě mletého vepřového masa (plec, bůček) nebo směs vepřového a hovězího
2 lžíce oleje
1 cibule
3 vejce
70 g rýže - tu uvaříme
sůl
pepř
300 g hlávkového zelí tj. 1/4 menší hlávky
brambory pro 4-5 osob

Postup:
Na oleji mírně osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a asi 10 minut restujeme, osolíme, opepříme. Necháme trochu zchladnout a přidáme vařenou rýži a vejce. Promícháme, dochutíme, dávám jen sůl a pepř. Zelné listy rozebereme a krátce povaříme v osolené vodě. Na dno namočeného hrnce dáme brambory nakrájené na větší kostky, osolíme, promícháme. Odložíme si pár zelných listů na pokrytí povrchu a zbytek nakrájíme nahrubo a posypeme brambory. Na to rozprostřeme masovou směs, kterou pokryjeme zelnými listy. Dáme do studené trouby a pečeme asi 1 a 1/2 hodiny. Ke konci můžeme na malou chvíli odklopit, ale hlídáme, zelí se rádo připaluje a vysušuje.




Komentáře: Mleté maso s rýží a zelím