Mexické kuře s čokoládovou omáčkou

Mexické kuře s čokoládovou omáčkou

Přísady:
1 kuře o hmotnosti 1,5 kg
sůl
čerstvě mletý pepř
hladká mouka na obalení
1 cibule
2 stroužky česneku
4 feferonky
3 lžíce vepřového sádla
1 lžíce červeného vinného octa
250 ml drůbežího vývaru
2 dužnatá rajčata
50 g strouhaných mandlí
špetka koriandru
špetka mletého hřebíčku
1 lžíce strouhanky
50 g hořké čokolády

Postup:
Kuře naporcujeme na 8 dílů, opláchneme je a osušíme. Díly osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli a česnek oloupeme. Podobně jako feferonky vše nadrobno nasekáme. V pánvi rozehřejeme sádlo. Kuřecí díly na něm po všech stranách dozlatova opečeme a vyjmeme. Do uvolněné pánve přidáme cibuli, česnek a feferonky. Vše opečeme a přilijeme ocet. Vrátíme kuřecí díly, přilijeme drůbeží vývar, přikryjeme a zvolna dusíme 20 minut. Rozehřejeme gril. Rajčata spaříme, sloupneme, odstraníme semena a dužninu nakrájíme na kostičky. Smícháme mleté mandle, koření, strouhanku a rajčata. Čokoládu najemno nastrouháme. Kuřecí díly poskládáme do žáruvzdorné nádoby a dokřupava grilujeme. Do šťávy přidáme mandlovou směs a několik minut povaříme. Mícháme a postupně přidáváme čokoládu, až se rozpustí. Ostrou čokoládovou omáčkou kuřecí díly přelijeme.




Komentáře: Mexické kuře s čokoládovou omáčkou