Losos na houbách narychlo

0
Losos na houbách

Není nic jednoduššího než udělat si na pánvi čerstvé rybí filety a ochutit je houbami, bylinkami a kořením. Příprava vám zabere jen chvilku.

Přísady (4 porce):
4 polévkové lžíce olivového oleje
3 rozdrcené stroužky česneku
3 šalotky, nakrájené na tenká kolečka
1 lžička sušeného nebo čerstvého zázvoru
4 filety z lososa bez kůže
1 polévková lžíce sezamového oleje
2 hrnky čerstvých hub, nakrájených na plátky
½ hrnku nakrájeného zeleného koriandru

Na pánvi rozehřejte polovinu olivového oleje a přidejte česnek, šalotku a zázvor. Restujte asi minutu. Přidejte filety a opékejte z každé strany zhruba tři minuty. Pak filety vyndejte a odložte stranou. Dno pánve pečlivě vytřete papírovým ubrouskem. Rozehřejte na ní zbývající olivový olej a sezamový olej. Přidejte houby a za stálého míchání restujte tři minuty. Filety poklaďte houbami a ozdobte koriandrem. Podávejte s restovanou sezonní zeleninou jako přílohou.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře