Lasagne z lilku s mozzarellou

0
Lasagne z lilku s mozzarellou

Přísady:
3 středně velké lilky
500 g scherry rajčátek
200 g mozzarelly
olej
sůl
mletý pepř

Postup:
Lilky omyjeme a osušíme. Dva lilky nakrájíme podélně na plátky. Třetí na kostky. Rajčátka opláchneme a nakrájíme na čtvrtky. Plátky lilků zprudka opečeme na pánvi s olejem, lehce osolíme a opepříme. Troubu rozpálíme na 180 stupňů. Kostky lilků zprudka opečeme v hluboké pánvi s olejem. Přidáme sůl a 3/4 dávky rajčat a společně dusíme asi 5 minut. Přidáme zbytek rajčátek a odstavíme. Na dno pekáčku naklademe vrstvu plátků opečeného lilku, na ně rozprostřeme část náplně a obě vrstvy střídáme až do vypotřebování surovin. Nakonec přidáme na proužky nakrájenou mozzarellu a dáme asi na 8-10 minut zapéct.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře