Labužnická balenka

Labužnická balenka

Přísady:
500-600 g zadního hovězího masa
2 lžíce oleje
200 ml smetany
hladká mouka
vývar nebo voda
mletá paprika
mletý pepř
sůl

Náplň:
150 g mletého masa
30 g slaniny
2-4 nožičky párků
1 cibule
mletý pepř
sůl

Postup:
Z hovězího masa připravíme plát, který naklepeme, opepříme a osolíme. Směs mletého masa rozvrstvíme na plát, podélně položíme párky a stočíme jako roládu. Převážeme silnější nití. Na tuku zpěníme zbylou cibuli, vložíme roládu a ze všech stran ji opečeme. Poprášíme mletou paprikou, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme pod pokličkou. Poloměkkou roládu odkryjeme a dopečeme. Měkkou roládu vyjmeme, šťávu poprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou a povaříme. Nakonec přilijeme smetanu, necháme přejít varem a procedíme. Roládu zbavíme nití, pokrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými brambory nebo houskovým knedlíkem.

Příprava náplně:
Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme na kostičky pokrájenou slaninu a část cibule.




Komentáře: Labužnická balenka