Kyselá rybí polévka

0
Kyselá rybí polévka

Přísady:
40 g másla
cibule
1 lžička červené papriky
1 kg ryb
1 1/2 l vody
sůl
120 g kořenové zeleniny
1 cibule
1 zelená paprika
1 zralé rajče
pepř
bobkový list
trochu zelené petrželky
2 dl kyselé smetany
1 žloutek

Postup:
Na rozpuštěném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku, rybí maso zbavené kostí a nakrájené na kostky a přikryté dusíme doměkka. Očištěnou hlavu, ocas, kosti a jikry zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, zelenou papriku, rajče, několik zrnek pepře, bobkový list a všechno uvaříme doměkka. Polévku přecedíme, rybu zalijeme polévkou a chvíli ještě povaříme. Do hotové polévky přidáme nasekanou zelenou petržel a žloutek rozmíchaný v kyselé smetaně.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře