Krocan dušený na víně

0
Krocan dušený na víně

Přísady:
přední část krocana
sůl
mletý pepř
80 g másla
60 g cibule
2 dl bílého vína
petržel
2 mrkve
1 mladý kedluben
1 malý květák
10 g mouky

Postup:
Očištěnou a omytou přední část krocana pokrájíme, osolíme a opepříme. Na rozpuštěném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozkrájeného krocana, podlijeme troškou horké vody a 1 dl vína. Vložíme do trouby a za častého polévání vlastní šťávou dusíme. Občas podlijeme horkou vodou. Když je maso téměř měkké, přidáme snítku petržele, očištěnou a nakrájenou mrkev, kedluben, na růžičky rozebraný květák a dusíme, až je všechno měkké. Nakonec zaprášíme moukou, zalijeme vínem, ještě chvilku podusíme a podáváme s brambory nebo dušenou rýží.

Mohlo by se vám líbit

Komentáře