Kantonské kuře

Kantonské kuře

Přísady:
350 g vykostěného kuřete
2 polévkové lžíce rajského protlaku
2 bílky
špetka soli
1 polévková lžíce sójové omáčky a škrobové moučky
1 polévková lžíce paprikové omáčky
1 kávová lžička cukru
1 polévková lžíce sherry
olej

Postup:
Maso nakrájíme na proužky a naklepeme. Připravíme nálev ze sójové omáčky a soli, maso potřeme touto tekutinou a necháme 20 minut odležet. Mezitím rozšleháme bílky a připravíme talířek se škrobovou moučkou. Přichystáme ostatní přísady. Okapané maso obalíme v bílcích a ve škrobové mouce a opékáme v horkém oleji. Opečené kousky dáváme na síto okapat. Na dvě polévkové lžíce rozehřátého oleje dáme protlak, paprikovou omáčku, víno a špetku soli, dobře zamícháme a touto omáčkou polijeme osmažené kousky kuřete.




Komentáře: Kantonské kuře