Haše ze syrového masa

Haše ze syrového masa

Přísady:
1 kg vepřového plecka
1-2 cibule
tuk na osmažení cibulky
vývar nebo vařící voda
pepř
sůl
hrst strouhanky
4 vejce

Postup:
Cibulku osmahneme na tuku do zlatova. Syrové plecko pomeleme, osolíme a krátce i se šťávou osmahneme na cibulce, až zbělá, přidáme pepř, hrstku strouhanky a podle potřeby tolik horkého vývaru, aby se haše pěkně dusilo (přibližně 1 1/2 - 2 dcl) - asi 1 hodinu. Nakonec přidáme rozšlehaná vejce a mícháme, až jsou vajíčka prosmažená. Ne však dlouho, haše by se hodně drobila.

Podáváme s vařeným bramborem a libovolným zeleninovým salátem, třeba jen hlávkovým.




Komentáře: Haše ze syrového masa