Dršťky po benátsku

Dršťky po benátsku

Přísady:
1 kg předvařených telecích drštek
2 cibule
4 stroužky česneku
4 stonky řapíkatého celeru
2 mrkve
1 svazek listové petržele
1 svazek čerstvé bazalky
1 špetka čerstvého tymiánu a oregána
2 konzervy oloupaných sekaných rajčat
2 dcl suchého červeného vína
1 špetka soli a pepře
1 špetka cukru
1 lžička olivového oleje
50 g másla
2 kostky bujonu
60 g parmezánu nebo podobného sýra

Postup:
Předvařené dršťky nakrájíme na silnější proužky, posekáme česnek a vše opečeme na másle a oleji dozlatova. Do výpeku přidáme na špalíčky nakrájenou cibuli, mrkev a celer a opečeme dozlatova. Přidáme petrželku, bazalku, oregáno a posekaná rajčata. Chvilku opékáme a pak přidáme víno, vývar z hovězího bujónu, sůl a pepř, zaklopíme pokličkou a dáme dusit do rozpálené trouby asi na hodinu.




Komentáře: Dršťky po benátsku